A biztosítások fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank
2018. július 17., kedd
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új kezdeményezésként honlapján beágyazott videóblogok (vlog) formájában is tájékoztatja a piacot és az ügyfeleket egy-egy jegybanki kezdeményezésről, jelentésről. A biztosítási piac jövőképéről Kandrács Csaba az MNB ügyvezető igazgatója, a 2017. évi Biztosítási, pénztári és tőkepiaci jelentésről Nagy Koppány, az MNB igazgatója fejti ki gondolatait.
 
Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Felügyeletének ügyvezető igazgatója Miért hasznosak a biztosítók? címmel a mindennapi élettel járó kockázatokra, és azok kezelésére hívja fel a figyelmet. 
A mindennapi élet elkerülhetetlen kockázatokkal jár: külföldi utazásaink során megbetegedhetünk, beázhat a lakásunk vagy autóbaleset részesei lehetünk. A kockázatok nem szüntethetők meg, de kezelhetők a biztosításokkal – hívta fel rá a figyelmet az MNB ügyvezető igazgatója.
Az MNB 10 éves stratégiai anyagot dolgozott ki a biztosítási piac fejlődésének lehetséges irányairól, amelyben foglaltak, ha teljesülnek, a hazai biztosítási piac komoly fejlődést tudhat magáénak.
Kandrács Csaba kifejtette: jelen körülmények között, hogy a gazdaság növekszik és a keletkező megtakarítások is bővülhetnek, fontos lenne, hogy ezeknek a szabad forrásoknak legalább egy kis része az említett kockázatok mérséklésére fordítódjon. Felismerje a lakosság a biztosítás fontosságát, és azt, hogy a kockázatmérsékléssel nyugodtabb életkörülményeket tud saját maga és családja számára teremteni. (Itt tekinthető meg: Miért hasznosak a biztosítók?
Az MNB másik vblogjában Nagy Koppány, a Magyar Nemzeti Bank Biztosítás-, pénztár- és közvetítők felügyeleti Igazgatóságának igazgatója egyebek mellett az MNB évente kiadott Kockázati jelentéséről szólt. 
Nagy Koppány a jelentés üzenetei közül kiemelte, hogy hogy a biztosítási szektor, amely a válság következtében súlyos díjbevétel-csökkenést szenvedett el, ismét biztató növekedéssel büszkélkedhet. A szabályozási változásoknak köszönhetően a befektetési életbiztosítások olcsóbban elérhetők a lakosság számára.
A pénztári piacról szólva az MNB igazgatója hangsúlyozta, hogy az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárak, illetve egészségpénztáraknál jelentkező kedvezőtlen tendencia megfordult. A munkáltatók kevesebb támogatást nyújtanak ebben a formában munkavállalóik számára, ugyanakkor a pénztári számlákra érkező alacsonyabb munkáltatói befizetéseket a magasabb egyéni befizetések egyre inkább ellensúlyozni tudják. (Itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=QbUrK87-Alo)

Forrás: Biztosítási szemle

 


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft